Warning: mkdir(): No such file or directory in /mounted-storage/home181/sub005/sc64661-IPSM/conde/heinivuorinen/wp-content/plugins/photo-gallery/framework/BWGOptions.php on line 199

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /mounted-storage/home181/sub005/sc64661-IPSM/conde/heinivuorinen/wp-content/plugins/photo-gallery/framework/BWGOptions.php:199) in /mounted-storage/home181/sub005/sc64661-IPSM/conde/heinivuorinen/wp-content/plugins/botdetect-wp-captcha/wp-botdetect-captcha.php on line 205

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /mounted-storage/home181/sub005/sc64661-IPSM/conde/heinivuorinen/wp-content/plugins/photo-gallery/framework/BWGOptions.php:199) in /mounted-storage/home181/sub005/sc64661-IPSM/conde/heinivuorinen/wp-content/plugins/botdetect-wp-captcha/wp-botdetect-captcha.php on line 205
Vieraskynä: Samanaikaisopetuksen satoa | Heini Vuorinen Vieraskynä: Samanaikaisopetuksen satoa – Heini Vuorinen
06 huhti

Vieraskynä: Samanaikaisopetuksen satoa

Hyvä ystäväni sivisti taannoin aloittelevaa bloggajaa eli allekirjoittanutta ja kertoi, että guest postit ovat nyt blogimaailmassa IN. Jaahas. No täytyyhän sitä tietenkin yrittää olla kehityksen kärkikahinoissa mukana, joten tässä sitä nyt tulee: Hyrian Hyvinkään, Kauppalankadun yksikön kuulumisia ruotsin opetuksesta. Ja tässä vielä linkki kirjoittajien upouuteen blogiin nimeltä Diggiloo. Sieltä löytyy kiinnostuneille vielä lisää tietoa kokeilusta.

Hyria kauppalankatu

Nyt on takana jakso samanaikaisopetusta. Toteutimme samanaikaisopetusta kahden luokan kanssa atto-ruotsissa. Erityisopettaja Sadulla oli kokemusta tästä jo aikaisemmin, mutta Anulle tämä oli ihan uusi kokemus. Opetus toteutettiin niin, että pääsääntöisesti olimme yhtenä ryhmänä, toisinaan jaoimme luokan kahtia.

Etukäteen olimme vähän huolissamme yhteisen suunnitteluajan löytämisestä, mutta aika näppärästi se kuitenkin lutviutui. Suunnittelu tehtiin tuntien päätyttyä ja sitä jatkettiin sähköpostin välityksellä illalla. Työnjako ei tuottanut ongelmia, molemmat laativat tehtäviä ja kokeita. Tunneilla opetettiin ja ohjeistettiin tehtäviin vuorotellen. Satu koki antoisaksi yhteissuunnittelun.

Anu koki hyvänä asiana sen, että opiskelijat saivat tunneilla tukea oikea-aikaisesti eikä vuoroaan tarvinnut odottaa. Onnistuimme eriyttämään tehtäviä, eivätkä kaikki tehneet kaikkea. Toisen ryhmän haasteena oli, että mukana oli kolme täysin ummikko-opiskelijaa. He eivät olleet opiskelleet ruotsia aikaisemmin. Ryhmät ovat varsin heterogeenisiä, opiskelijoiden taitotaso heittelee laidasta laitaan. Eriyttäminen ei ole aina kovin helppoa saati mahdollista.

Kurssin aikana tehtiin perinteisiä kirjallisia harjoituksia, ryhmätöitä, rastityöskentelyä ja tarjottiin mahdollisuus myös suullisen osaamisen näyttämiseen. Siihen tarttuikin muutama opiskelija! Toinen suullisista esityksistä toteutettiin luokan edessä PowerPointien tuella ja toinen videoitiin ja näytettiin sitten muille. Opiskelijoilla oli myös vaikutusmahdollisuus. He saivat valita kokeiden määrän ja heiltä pyydettiin palautetta suullisesti kesken kurssin ja kirjallisesti kurssin lopussa. Palaute oli pääosin positiivista ja rohkaisevaa.

Yhteisenä tavoitteena opiskelijoiden kanssa meillä oli: ruotsi nousuun! Vi har flytande svenska!

Satu Huuhtanen & Anu Piispala

Comments are closed.