About me

– Lukuvuoden 2015-2016 opintovapaalla,

joten sivustoa ja blogia päivitetään seuraavan kerran elokuussa 2016 –

Ruotsin ja saksan ope Hattulasta yrittää saada amikset oppimaan ruotsia. Välillä aika kova homma ja epätoivo meinaa iskeä, mutta periksi ei anneta. Nautin kuitenkin työni haasteista, sen kehittämisestä ja ennen kaikkea työskentelystä nuorten kanssa. Hyria koulutus Oy:ssa (Hyvinkään ja Riihimäen alueen ammattikoulu) olen työskennellyt vuodesta 2007 lähtien. Opetan Riihimäellä ruotsia yhdeksälle eri alalle, lukion ruotsia kaksoistutkinnon suorittajille sekä peruskoulun kertaavia ja korotuskursseja valmentavan koulutuksen opiskelijoille. Eli aikamoinen sillisalaatti.

Tämän sivuston teko on muhinut mielessäni jo useamman vuoden, kun olen ihmetellyt amiksen ruotsin opetusmateriaalin vähyyttä (ja vanhuutta) sekä eri oppilaitosten ruotsin opettajien välisen yhteistyöverkoston puuttumista. Kuinka monessa oppikirjaesittelyssä olenkaan istunut kateudesta vihreänä, kun kustantajat ovat esitelleen esim. peruskoulujen ruotsin ja englannin kirjasarjojen sähköisiä esitysmateriaaleja ja raikkaasti ja nuorekkaasti kuvitettuja kirjoja! On tuntunut välillä kohtuuttomalta, että amiksen ruotsiin ei edes ole saatavilla ajantasaista, ammatillista oppikirjaa. Puhumattakaan sähköisistä materiaaleista. Tämä työ on kuitenkin sen verran haastavaa, että kaikki pedagoginen tuki ja opiskelijoiden motivointikeinot olisivat enemmän kuin tervetulleita.

Visionani olisi luoda sivusto, josta kaikki amiksen ruotsin opet saisivat ilmaista materiaalia, apua ja ideoita opetukseensa. Laitan siis näin alkuun tänne itse tekemiäni materiaaleja sekä löytämiäni linkkejä. Minun tekemiä materiaaleja saa aivan vapaasti muokata miten lystää. Itse olen tajunnut, ettei materiaalien panttaamisella saavuta yhtään mitään. Näen paljon enemmän mahdollisuuksia opettajien välisessä yhteistyössä ja verkostumisessa, kuin että omissa poteroissamme pähkäilisimme samoja ongelmia kukin erikseen.

Vinkkejä, ideoita ja materiaalia otetaan tosi mielellään vastaan!

– Heini

heinivuorinen(at)msn.com